Program “Upravljanje talentima u NBS” – praksa u Narodnoj banci Srbije

Poštovane koleginice i kolege,

 

Memorandumom o poslovnoj saradnji fakulteta Univerziteta u Beogradu sa Narodnom bankom Srbije (NBS) predviđena je stručna praksa i za studente našeg fakulteta. Od 2018. godine, NBS organizuje stručnu praksu za naše studente. U okviru talent programa “Upravljanje talentima u NBS” angažuju se najbolji studenti IV godine, apsolventi u redovnom apsolventskom roku i studenti master akademskih studija, za period od minimum 20 sati nedeljno, puno radno vreme, uz određenu novčanu nadoknadu.

 

Svaki učesnik programa imaće svog mentora, pravnika iz odgovarajuće organizacione jedinice NBS u koju bude raspoređen, a koji će nastojati da studenta upozna i uključi u rad organizacione jedinice.

 

NBS će nastojati da omogući studentima da usklade obaveze koje imaju na Fakultetu sa obavezama na poslu, a najboljim kandidatima bi po završetku programa bilo omogućeno da nastave svoje angažovanje u NBS. Načelno, plan je da se program prakse realizuje počev od decembra ove godine, ali se eventualno može dogovoriti i odlaganje termina.

 

Poziv za prijavu otvoren je za sve studente IV godine, apsolvente u redovnom apsolventskom roku, i nezaposlene studente master studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji imaju najmanju prosečnu ocenu 8.0 i operativno znanje engleskog jezika. Sve prijave koje zadovoljavaju navedene kriterijume, posle provere statusa studenta i prosečne ocene od strane administracije Fakulteta, prosleđuju se NBS.

 

Zainteresovani studenti dostavljaju svoju biografiju prof. dr Tatjani Jovanić na email: tanja@ius.bg.ac.rs do 7. novembra 2020, sa naznakom u naslovu (subject) e-maila: “Prijava za praksu u NBS”. Biografija se dostavlja u prilogu e-maila u word/pdf formatu, a u istoj je neophodno navesti e-mail i kontakt telefon.

 

Pravni fakultet učestvuje u realizaciji ovog programa od 2018. godine. Iskustva naših kolega kao i studenata drugih fakulteta na praksi, koja omogućava lepe uslove za profesionalno usavršavanje i zaposlenje, su izrazito pozitivna.