Program “Upravljanje talentima u NBS” – praksa u Narodnoj banci Srbije

Poštovane koleginice i kolege,

Memorandumom o poslovnoj saradnji Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa Narodnom bankom Srbije (NBS) predviđena je stručna praksa za studente našeg fakulteta. U okviru talent programa “Upravljanje talentima u NBS” angažuju se najbolji studenti IV godine, apsolventi u redovnom apsolventskom roku i studenti master akademskih studija, za period od minimum 20 sati nedeljno, uz određenu novčanu nadoknadu. Program prakse bi se realizovao počev od druge sredine decembra 2022.

Svaki učesnik pomenutog programa imaće svog mentora, pravnika iz odgovarajuće organizacione jedinice NBS u koju bude raspoređen, koji će nastojati da studenta upozna i uključi u rad organizacione jedinice. NBS će nastojati da omogući studentima da usklade obaveze koje imaju na Fakultetu sa obavezama na poslu. Po završetku programa najbolji kandidati mogu biti pozvani da nastave svoje angažovanje u NBS.

Poziv za prijavu otvoren je za sve studente IV godine, apsolvente u redovnom apsolventskom roku, kao i nezaposlene studente master studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji imaju najmanju prosečnu ocenu 8.0 i operativno znanje engleskog jezika. Sve prijave koje zadovoljavaju navedene kriterijume, posle provere statusa studenta i prosečne ocene od strane administracije Fakulteta, prosleđuju se na dalje razmatranje.

Zainteresovani studenti dostavljaju svoju biografiju prof. dr Tatjani Jovanić na email: tanja@ius.bg.ac.rs  do 11. decembra 2022., sa naznakom u naslovu (subject) da se prijavljuju za „Program upravljanja talentima NBS”. Biografija se dostavlja u prilogu
(attachment), u word ili pdf formatu. Kandidati bi trebalo da u svojoj biografiji navedu i svoj e-mail i kontakt telefon.

Pravni fakultet učestvuje u realizaciji ovog programa od 2018. godine. Iskustva naših kolega i studenata drugih fakulteta na praksi, koja omogućava lepe uslove za profesionalno usavršavanje i eventualno zaposlenje, su izrazito pozitivna.