Konkurs za učešće Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića u troškovima školarine studenata doktorskih akademskih studija za školsku 2023/2024. godinu

Beograd, 18. oktobar 2023. godine

03-03 broj: 612-3804/1-23

 

Na osnovu člana 7 Statuta Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića, broj: 06-17568/14-12 od 22. decembra 2011. godine, Odbor Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića, na sednici održanoj 18. oktobra 2023. godine, doneo je:

 

 

O D L U K U 

 

O RASPISIVANJU KONKURSA ZA UČEŠĆE

ZADUŽBINE MILIVOJA JOVANOVIĆA I LUKE ĆELOVIĆA

U TROŠKOVIMA ŠKOLARINE STUDENATA

DOKTORSKIH AKADEMSKIH STUDIJA

ZA ŠKOLSKU 2023/2024. GODINU

 

 

Član 1.

Raspisuje se Konkurs za učešće u troškovima školarine 8 (osam) studenata doktorskih akademskih studija Univerziteta u Beogradu, na akreditovanim studijskim programima iz oblasti pravnih i ekonomskih nauka, a koje pripadaju polju društveno-humanističkih nauka, za školsku 2023/2024. godinu.

 

Član 2.

Učešće u troškovima školarine u iznosu od 60.000,00 dinara dodeliće se iz sredstava Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića.

 

Član 3.

Na Konkurs se mogu prijaviti studenti doktorskih akademskih studija Univerziteta u Beogradu na akreditovanim studijskim programima iz oblasti pravnih i ekonomskih nauka, a koje pripadaju polju društveno-humanističkih nauka, sa prosečnom ocenom svih položenih ispita iz osnovnih i master akademskih studija: najmanje 9,00.

 

Član 4.

Na Konkursu nemaju pravo učešća studenti koji su za školsku 2023/2024. godinu dobili sredstva za finansiranje doktorskih akademskih studija iz budžeta Republike Srbije ili fakulteta i drugih ustanova i institucija.

 

Član 5.

Potrebna dokumentacija:

1.    Prijava (Obrazac preuzeti u PDF formatu sa internet stranice Univerziteta u Beogradu u delu „Stipendije i konkursi“, http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php),

2.      Uverenje o studiranju doktorskih akademskih studija,

3.     Uverenje fakulteta o diplomiranju sa spiskom i prosečnom ocenom svih položenih ispita iz osnovnih i master akademskih studija,

4.      Bibliografija objavljenih radova sa kategorizacijom.

5.      Štampani podaci sa elektronske lične karte ili fotokopija važeće lične karte (bez čipa).

Podneta konkursna dokumenta se ne vraćaju.

 

Član 6.

            Rok za podnošenje prijava je od 1. novembra do 1. decembra 2023. godine.

            Prijave se podnose fakultetima na kojima su kandidati upisali doktorske akademske studije.

 

Član 7.

Dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti u Sektoru za investicije i upravljanje imovinom Univerziteta i univerzitetskih zadužbina i fondacija, na telefon: (011) 3207-426 ili na e-mail: popovm1@rect.bg.ac.rs.

 

Član 8.

Obradu prijava sa pratećom dokumentacijom vrše fakulteti na kojima su kandidati upisali doktorske akademske studije, koji predloge za dodelu sredstava dostavljaju na odlučivanje Odboru Zadužbine.

 

Član 9.

Izbor kandidata za dodelu sredstava za učešće u troškovima školarine vrši Odbor Zadužbine, o čemu objavljuje odluku na internet stranici Univerziteta u Beogradu http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php, u delu „Stipendije i konkursi“.

Ukoliko dva ili više kandidata imaju istu prosečnu ocenu, kriterijum za izbor će biti broj i kategorija objavljenih naučnih radova.

Odbor može doneti odluku o dodeli većeg broja učešća u troškovima školarine ukoliko u momentu donošenja odluke za to postoje obezbeđena sredstva.       

 

Član 10.

Na odluku o dodeli učešća student ima pravo prigovora Odboru Zadužbine u roku od 8 dana od dana objavljivanja odluke. Prigovor mora biti obrazložen, odnosno uz njega mora biti dostavljena odgovarajuća dokumentacija i isti se dostavlja ili neposredno na adresu Zadužbine, Beograd, Studentski trg 1, ili na e-mail: popovm1@rect.bg.ac.rs.

 

 

 

                                                                                                      PREDSEDNIK

                                                                                               ODBORA ZADUŽBINE

 

                                                                                       _____________________________

                                                                                         prof. dr Vladimir Obradović


PrijavaUcesceMJLC-2023-24