Radionica na temu: Strategije za uspešno pisanje doktorskih i master radova

„Strategije za uspešno pisanje doktorskih i master radova“

 

U sredu, 6. aprila 2022. godine s početkom u 18 časova u Konferencijskoj sali Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu održaće se radionica na temu „Strategije za uspešno pisanje doktorskih i master radova.“

 

Radionica je namenjena studentima doktorskih i master studija u oblasti društveno-humanističkih nauka, bez obzira na fazu stvaralačkog procesa u kojoj se trenutno nalaze.

 

Studenti koji su već počeli da pišu, kao i oni koji na to tek treba da se odvaže, dobiće praktična uputstva i mogućnost da nauče kako da:

-         sačine pregledan i realističan plan pisanja;

-         kreiraju mapu kretanja kroz disertaciju, koja će im omogućiti da u svakom trenutku znaju gde se nalaze i koji je sledeći korak;

-         ostvare efikasnu komunikaciju i saradnju s mentorom;

-         uđu u rutinu istraživanja i pisanja;

-         stvore sopstvenu mrežu podrške tokom rada na disertaciji.

 

Radionicu vodi dr Ivana Bajić-Hajduković.

 

Ivana Bajić-Hajduković rođena je u Beogradu, gde je završila Filološki fakultet (2000). Doktorirala je na Univerzitetskom kraljevskom koledžu u Londonu (2008) iz oblasti socijalne antropologije. Posle dve decenije predavačkog rada na fakultetu, posvetila se pisanju i podučavanju studenata pisanju.

Više informacija o mentorskom radu dr Bajić-Hajduković, kao i njen blog namenjen doktorantima, naći ćete na phdmentoringplus.co.uk. Njena najnovija knjiga „Može li se pobeći od tuge“ o iskustvima beogradskih žena čija su deca emigrirala zbog rata i krize tokom devedestih godina XX veka, izašla je iz štampe u martu u izdanju Imprimatura i dostupna je u knjižarama u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

 

Mole se zainteresovani studenti da do 4. aprila 2022. godine mejlom potvrde učešće (akademskopisanje@ius.bg.ac.rs) i da u tom mejlu navedu temu, okvirno pitanje ili naučnu oblast svog doktorskog ili master rada.

 

Radionica će moći da se prati i preko Webex platforme na adresi:

https://ppma.webex.com/ppma/j.php?MTID=me82fa45b581dd45fdef0ba246f225035

 

Meeting number: 2363 230 7357

Meeting password: CEzZnePe368

 


Radionica - Strategije za uspešno pisanje disertacije