Konkurs - Pravna klinika za azil

Konkurs - Pravna klinika za azil

Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu i kancelarija UNHCR-a u Beogradu /UN High Commissioner for Refugees/ pozivaju studente treće, četvrte godine i master studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu da se prijave za učešće u radu dvanaeste generacije Pravne klinike za izbegličko pravo i pravo azila (prilikom razmatranja prijava prednost će imati studenti četvrte godine osnovnih studija). Program Pravne klinike traje dva semestra. Radionice i interaktivna predavanja iz oblasti azila i migracija održavaće se jednom nedeljno u trajanju od dva školska časa. Pored nastavnika Pravnog fakulteta, nastavu će držati eksperti iz UNHCR-a, relevantnih državnih organa i nevladinih organizacija. Predviđena je poseta centrima za azil u Republici Srbiji i praksa u partnerskim organizacijama.

Svim studentima koji uspešno završe program biće dodeljen sertifikat. Uspešno završen program Pravne klinike za azil ujedno podrazumeva i položen ispit iz veštine Pravna klinika.

Rok za predaju prijava je utorak 1. oktobar 2019. godine. Nastava počinje polovinom oktobra i održavaće se petkom od 13:30 do 15:00 časova u seminaru 236 (pravna klinika).

Prijave sa biografijom i motivacionim pismom slati prof. dr Bojani Čučković na cuckovic@ius.bg.ac.rs. U prijavi obavezno navesti ime, prezime, godinu studija i prosečnu ocenu.