Odluka o raspisivanju konkursa za dodelu stipendija zadužbine Milivoja Jovanovića I Luke Ćelovića ZA ŠKOLSKU 2022/2023. GODINU

Beograd, 31. oktobar 2022. godine

                                                                                   03-03 broj: 67-4386/1-22

                                                                                   MP

 

Na osnovu čl. 6, 7 i 8 Statuta Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića, broj: 06-17568/14-12 od 22. decembra 2011. godine, Odbor Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića, na sednici održanoj 31. oktobra 2022. godine doneo je:

 

O D L U K U 

 

O RASPISIVANJU KONKURSA ZA DODELU STIPENDIJA

ZADUŽBINE MILIVOJA JOVANOVIĆA I LUKE ĆELOVIĆA

ZA ŠKOLSKU 2022/2023. GODINU

 

 

Član 1.

Raspisuje se Konkurs za dodelu 50 (slovima: pedeset) stipendija studentima Univerziteta u Beogradu, na akreditovanim studijskim programima iz oblasti pravnih i ekonomskih nauka, a koje pripadaju polju društveno-humanističkih nauka, za školsku 2022/2023. godinu.

            Na Konkurs se mogu prijaviti studenti upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na osnovne ili integrisane akademske studije Univerziteta u Beogradu, čije se školovanje u školskoj 2022/2023. godini finansira iz budžeta Republike Srbije i koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti od druge godine osnovnih ili integrisanih akademskih studija.

 

Član 2.

            Kriterijumi za utvrđivanje redosleda su:

            1)  prosečna ocena svih položenih ispita iz prethodnih godina studija: najmanje 8,50 (od 8,5 do 10 bodova)

            2) efikasnost studiranja, koja se meri brojem ukupno ostvarenih ESPB bodova tokom studiranja.

Broj bodova za rangiranje studenata utvrdiće se prema sledećoj formuli:

B = O + Bos / Buk + 0,0075 x Bos, gde je: O - prosečna ocena svih položenih ispita do tekuće godine studija, Bos - broj ostvarenih ESPB bodova do tekuće godine studija i Buk - ukupan broj ESPB bodova na studijskom programu.

 

Član 3.

            Studenti koji su korisnici drugih stipendija ili sličnog oblika davanja iz budžeta Republike Srbije (izuzev kredita) ili iz sredstava univerzitetskih zadužbina i fondacija, nemaju pravo na stipendiju Zadužbine Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića.

 

 

 

 

Član 4.

Stipendija se dodeljuje za vremenski period od deset meseci u mesečnom neto iznosu od 12.000,00 (slovima: dvanaesthiljada) dinara.

 

Član 5.

Potrebna dokumentacija:

1.      Prijava (Obrazac preuzeti u PDF formatu sa internet stranice Univerziteta u Beogradu, u delu „Stipendije i konkursi“, http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php),

2.      Uverenje fakulteta o upisanom zimskom semestru odgovarajuće godine studija u školskoj 2022/2023. godini i postignutom uspehu  u prethodnim godinama studija u statusu studenta koji se finansira iz budžeta Republike Srbije (Obrazac preuzeti u PDF formatu sa internet stranice Univerziteta u Beogradu, u delu „Stipendije i konkursi“, http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php),

3.      Dva primerka svojeručno potpisanog ugovora o studentskoj stipendiji (Ugovor preuzeti u PDF formatu sa internet stranice Univerziteta u Beogradu, http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php, u delu „Stipendije i konkursi“) i

4.       Štampani podaci sa elektronske lične karte ili fotokopija važeće lične karte (bez čipa).

Podneta konkursna dokumenta se ne vraćaju.

 

Član 6.

            Rok za podnošenje prijava je od 2. novembra do 15. decembra 2022. godine.

            Prijave se podnose Zadužbini Milivoja Jovanovića i Luke Ćelovića, Beograd, Studentski trg 1, sa naznakom „Prijava na Konkurs za dodelu stipendije“.

 

Član 7.

Dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti u Sektoru za investicije i upravljanje imovinom Univerziteta i univerzitetskih zadužbina i fondacija, na telefon:  (011) 3207-426 ili na e-mail: popovm1@rect.bg.ac.rs .

 

Član 8.

Izbor kandidata za dodelu stipendija vrši Odbor Zadužbine, o čemu objavljuje odluku na internet stranici Univerziteta u Beogradu, u delu „Stipendije i konkursi“, http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php.

Ukoliko dva ili više kandidata, koji su rangirani na poslednjem mestu, imaju isti broj bodova za rangiranje, prednost će imati onaj kandidat koji ima ostvaren veći broj ESPB bodova. U slučaju da kandidati imaju isti i broj ESPB bodova, ravnopravno će deliti stipendiju.

Odbor može doneti odluku o dodeli većeg broja stipendija ukoliko u momentu donošenja odluke za to postoje obezbeđena sredstva.

       

Član 9.

Na odluku o dodeli stipendije student ima pravo prigovora Odboru Zadužbine u roku od 8 dana od dana objavljivanja odluke. Prigovor mora biti obrazložen, odnosno uz njega mora biti dostavljena odgovarajuća dokumentacija.

 

                                                                                                      PREDSEDNIK

                                                                                               ODBORA ZADUŽBINE

                                                                                         prof. dr Vladimir Obradović