Konkurs za dodelu 100 stipendija u školskoj 2023/2024. godini

UNIVERZITET U BEOGRADU - PRAVNI FAKULTET raspisuje KONKURS ZA DODELU 100 STIPENDIJA u školskoj 2023/2024. godini

Na konkurs mogu da se prijave studenti osnovnih akademskih studija Univerziteta u Beogradu – Pravnog fakulteta (osim studenata prve godine) i studenti master akademskih studija, koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije.

 

Stipendije se dodeljuju za školsku 2023/24. godinu (bez jula i avgusta meseca) u mesečnom  iznosu od 10.000 dinara i to:

 

-   20 stipendija za studente druge godine,

 

  -  30 stipendija za studente treće godine,

 

-  40 stipendija za studente četvrte godine,

 

-  10 stipendija za studente master studija.

 

 

Kriterijumi za dobijanje stipendija:

 

1. redovno upisivanje naredne godine za studente osnovnih akademskih studija;

 

2. slabiji materijalni status studenta (prosečno primanje po članu domaćinstva);

 

3. drugi postignuti rezultati – naučni ili stručni radovi, učešće na domaćim i međunarodnim  takmičenjima studenata prava.

 

 

Potrebna dokumentacija:

 

1.  prijava (kratka biografija);   

 

2.  fotokopija lične karte;

 

3.  uverenje o državljanstvu Republike Srbije;

 

4.  originalna potvrda Fakulteta o položenim ispitima sa prosečnom ocenom;

 

5.  osvojene nagrade, diplome, priznanja i sl. (kopije);

 

6.  spisak objavljenih radova (ukoliko ih ima);

 

7.  izjava o broju članova uže porodice i njihovom zanimanju (overena kod javnog beležnika i potpisana od strane dva svedoka);

 

8.    potvrda iz Katastra o posedovanju nekretnina kandidata i članova njegove uže porodice (roditelja,  braće i sestara); Potvrda se pribavlja u Republičkom geodetskom zavodu, ul. Bulevar vojvode     Mišića br. 39, Beograd;

 

9.     potvrda o visini poslednje isplaćene zarade roditelja i članova uže porodice overene od strane preduzeća ili ustanove u kojoj je roditelj zaposlen (za nezaposlene potvrda Nacionalne službe za zapošljavanje);

 

10. izjava o ostalim primanjima kandidata i članova uže porodice potpisana od strane kandidata, uz preuzimanje pune moralne i materijalne odgovornosti (obavezna i ako nema dodatnih primanja);

 

 

U slučaju ispunjavanja svih kriterijuma za dodelu stipendija, prednost za dobijanje stipendija imaju studenti sa višom prosečnom ocenom.

 

Studenti koji u školskoj 2023/24. godini, dobiju i koriste drugu stipendiju ili su već jednom tokom studija dobili ovu stipendiju, nemaju pravo na stipendiju.

 

Prijave za stipendiju se podnose na šalteru br. 2. Odseka za osnovne akademske studije Fakulteta do 22. decembra 2023. godine.

 

Bliže informacije možete dobiti na telefon 011/3027-669.